Gallery image

Life is not a fairytale

Forestilling

Date: februar, 2016

På forscenen står en ballerina og en soldat i hver deres side. De taler om de menneskeliv, der udspiller sig på bagscenen. Soldaten og ballerinaen er inspireret af H. C. Andersens eventyrverden, dette gælder både deres væremåde og udseende. Soldaten og Ballerinaen har desuden deres egen sideløbende historie, da soldaten prøver at forføre ballerinaen.

“Life is not a fairytale” er Drama2gis første forestilling. Vi ønsker at bruge vores faglige baggrund og dermed også teatrets udtryksmuligheder til at i talesætte, hvordan hverdagens alvorlige emner bliver banaliseret og romantiseret i samfundet. Et tydeligt og populært eksempel herpå er den måde, Disney genfortæller historiske begivenheder og klassiske eventyr i en fordrejet version, hvor alt ender lykkeligt. Dette er ikke at være autentisk overfor de originale inspirationskilder, såsom Pocahontas og Den Lille Havfrue, hvor slutningerne ikke er helt så lykkelige, som Disney har valgt, at de skal være. Et andet aktuelt eksempel er superheltefilm, med deres lykkelige slutninger trods krig og ødelæggelse. Superheltefilm har haft en revolution over de seneste 10 år. Den ene heltefilm efter den anden skyder frem. Trods smadrede byer på grund af væbnede kampe imellem skurke og helte, bliver heltene fremstillet som overguder, der sjældent kan gøre noget forkert. De lever som rockstjerner. Et godt eksempel er Ironman halvt mand, halvt maskine. Det at være våbenproducent til alverdens krige bliver i den grad romantiseret, hvilket er et eksempel på vor tids eventyrliggørelse af den virkelige verden.

Med forestillingen, Life is not a Fairytale, ønsker vi at bringe den virkelige verdens problemstillinger ind på scenen og debatterer den igennem ballerinaen og soldaten, igennem eventyret, H. C. Andersens alvorlighed og Disneys sukkerslør.

Forestillingen er oprindeligt skrevet på engelsk og opført i 2009 i Estland (Tallinn), hvor unge mennesker var en del af idéudviklingen og medvirkede i opsætningen. Vi har derfor som udgangspunkt valgt at fokusere på gymnasieelever, og forestillingens sprog er bibeholdt på engelsk, hvilket giver mulighed for tværfaglig undervisning med afsæt i Life is not a Fairytale.

Forestillingen er som før nævnt en kommentar på den disneyficering, der er en fremtrædende påvirkning på den verden, vi lever i. I Life is not a Fairytale lader vi os inspirere af Danmarks kronede eventyrskribent og digter Hans Christian Andersen, der igennem sine fortællinger har vist os, at verden ikke kun er et eventyr, men en hård og brutal verden. Lige så vel som H. C. Andersen fortæller om livets dilemmaer og problemer gennem eventyrets univers, gør forestillingen Life is not a Fairytale det samme, dog med den indgangsvinkel, at alt er en god historie, hvis bare den handler om kærlighed. Dette kan sammenlignes med den måde som Disney laver nye, lykkelige slutninger på historier og eventyr. Vi ser nu Soldaten forsøge at gøre det samme. Han vil så gerne fortælle Ballerinaen en smuk og god kærlighedshistorie og forstår ikke, at hun ikke ser den samme lykkelige vinkel i historierne som han gør.